2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Dvidešimtmetei vertingiausi angliavandeniai. Išlikti lieknai. Sveika mityba

20 METŲ - VERTINGIAUSI ANGLIAVANDENIAI
Dvidešimtmetės moterys yra hiperaktyvios.
Joms reikalinga visa angliavandenių teikiama galia.
Tačiau išlikti lieknomis tegali padėti tik lakštiniai ir Co.!
ŠALIN SALDŽIUOSIUS SALDUMYNŲ VIRŠKILOGRAMIUS!
Picos ligi vidurnakčio, šokoladas plytelėmis, kiaurai prašoktos naktys - sveikam maitinimuisi tiesiog nebelieka laiko. Dvidešimtmetės moterys retai kada turi viršsvorio problemų. Pora puskilogramių mikliai vėl numetama. Tačiau vertėtų atsiminti: jeigu dažnai būsite neatidi savo kūnui, gailėsitės. Kada nors prieisite liepto galą, nereikalingais kilogramais nebeatsikratysite. O be to, neteisingas maitinimasis eikvoja jūsų energiją. Tad ką daryti?
- Norėdama išlaikyti normalų svorį, per dieną sunaudokite
ne daugiau kaip 1700 kalorijų.
- Ypač svarbus pastovus maitinimosi ritmas. Dėl to valgykite mažiausiai 3 kartus per dieną, dar geriau - 5 kartus! Tokiu būdu išvengsite kontrolei nepasiduodančio persivalgymo.
- Stenkitės pasirinkti produktus iš žemiau pateikiamo sąrašo.
- Pakanka pasisverti per mėnesį vieną kartą. Svoris gali svyruoti ligi trijų kilogramų - šiame amžiuje tai visai normalu. Jeigu sveriate per daug, pasiskirkite sau kokiai dienai daržovių ir varškės dietą.
1. Bulvės, lakštiniai, ryžiai: Jie turi daug angliavandenių, malšina alkį ne vienai valandai ir ilgam suteikia energijos. Bent 3 kartus per savaitę valgiaraštyje turi būti patiekalai iš šių produktų (lakštinių ir ryžių - po 100 g, bulvių - 200-250 g).


2. Kumpis: rūkytas ar šviežias - teikia vertingų gyvulinių baltymų bei svarbaus vitamino B1 - optimalu 2 kartus per savaitę (iš viso 100 g). Patartina visuomet apipjaustyti riebalus.
3. Daržovės: tris kartus per savaitę - privaloma, be to, didesnė jų pusė turi būti suvartojama kaip natūralios salotos. Paprika, pomidorai ir kitos daržovės turi mažai kalorijų, tačiau labai daug vitaminų, mikroelementų ir organizmui teikia sotumu pasižyminčių balastinių medžiagų, kurios skatina virškinimą.
4. Sūriai: Sūriuose yra vertingų gyvulinės kilmės baltymų bei daug kalcio. Todėl mažiausiai kartą per savaitę reikėtų suvalgyti apie 100 g sūrio. Svarbu pasirinki neriebias (20-30 proc. riebumo) rūšis.
5. Pienas, jogurtas, varškė: Iš pieno produktų mes daugiausiai gauname kalcio. Šiame amžiuje jo organizmui reikia ypatingai daug (1000 mg per dieną), nes kaip tik ši mineralinė medžiagai stiprina kaulus. Privaloma dienos norma: 150 g jogurto, 1 stiklinė pieno arba porcija varškės (150 g).
6. Vaisiai: Kas dieną suvalgydamos po 200 g šviežių vaisių, jūs patenkinsite organizmo poreikius visiems vitaminams bei sveikatą ir žvalumą skatinančioms biomedžiagoms. Ypač patartina: obuoliai, ananasai, kiviai, įvairios uogos, bananai. Reikia valgyti kaip galima daugiau sezoninių vaisių.
7. Kiaušiniai: Po kietu lukštu slypi visas maistingųjų medžiagų kokteilis (vitaminai, mineralinės medžiagos, proteinai). 1-2 kiaušiniai per savaitę - privaloma norma. Ideali kombinacija: 1 kiaušinis plius 200 g bulvių. Tai galinga proteino injekcija raumenims ir jungiamųjų audinių elastingumo palaikymui.
8. Augalinis aliejus: Pakaks kasdien 2 valgomųjų šaukštų -organizmas pakankamai gaus gyvybiškai būtinų nesočių riebalinių rūgščių bei lieknumo vitamino E. Ypač rekomenduotini saulėgrąžų, sudaigintų kukurūzų, sojos aliejai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą