2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Dažniausiai pasitaikančios moterų ligos. Grybelinės žarnyno infekcijos

Grybelinės žarnyno infekcijos
Jos gali pasireikšti, jeigu maiste yra labai daug cukraus, o imuninė sistema nusilpsta (pavyzdžiui, dėl antibiotikų vartojimo). Tipiški simptomai, kurie dažnai klaidingai interpretuojami: pilnumo jausmas, pilvo pūtimas, šleikštulys (be vėmimo), išblyškimas, galvos skausmai, svorio didėjimas be regimos priežasties, "pagirių" jausmas mažai ar visai negerus alkoholio.
Ekspertai pataria: jeigu patiriate panašių simptomų, pasidarykite išmatų analizę. Atsiminkite: dvi dienas prieš tai nevalgykite jogurto ar sūrių su pelėsiais! Vakare prieš analizę išgerkite stiklinę vandens, atskiesto trimis valgomaisiais šaukštais vaisinio acto. Analizei mėginius imkite iš daugelio vietų, nes grybelis dažnai sudaro lizdus, ir tą pačią dieną pristatykite į laboratoriją. Vamzdelius su mėginiais pripildykite tik dviem trečdaliais, kad vežant nesudužtų. Gydoma antigrybelinėmis priemonėmis. Būtina atsiminti: kas dieną reikia keisti apatinius baltinius, pašluostes, rankšluosčius, skudurėlius dulkėms ir juos išvirinti. Dantų šepetėlius mirkyti grybelius žudančiame tirpale, keisti kas porą savaičių. Per dieną išgerti ne mažiau kaip 3 l skysčio (gėrimai turi būti be cukraus). Geriausiai: mineralinis vanduo su citrina, imbierinė arbata su anyžiais ar pankoliu. Alkoholis draudžiamas!
Būtina vengti cukraus, mielių! Galima valgyti tik be mielių keptą duoną. Galima


vartoti pieno cukrų. Tačiau reikia vengti diabetikams skirtų produktų (vaisinio cukraus). Nepageidautina: kvietiniai miltai ir jų produktai (taip pat lakštiniai), medus, sūriai, riešutai, pieno kokteiliai, grietinėlė, džiovinti vaisiai, datulės, razinos, figos, grybai, kečupai, actas, garstyčios.
Natūralus gydymas: Įmanomas tik laikantis nurodytų elgesio ir maitinimosi taisyklių.
Apsisaugojimas: Bet koks nedaug cukraus turintis, vegetariškas maitinimasis užkerta kelią grybeliams veistis žarnyne.

1 komentaras:

  1. Sveiki :) esu vegetare, taciau susirgau zarnyno virusu ir toks jausmas ta bakterija nepraeina...miltiniu patiekalu navalgau. Taciau iskilo klausimas del riesutu, ju taip pat vengti?
    nes jie man vienas is pagrindiniu baltymu saltiniu.. taip pat klausimas del naturalaus cukraus: vaisiuose ir pan. Jei galite pasidalinkite patirtimi, ka valgyti kenciant nuo grybelines zarnyno bakterijos? Kruopas ir darzoves? Bet organizmas nusilpes, reikia gal tada kokiu papildu ar super maisto? Spirulinos, chlorelos ar pan...aciu.

    AtsakytiPanaikinti