2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Moterų jaunatviškumo, geros savijautos šaltinis. Jaunystės receptas

IŠMINTIES FAKTORIUS
6 taisyklės, kaip išsaugoti amžiną jaunystę
Tai skamba tarsi magiškas burtažodis ar pažadas stebuklą paversti tikrove. Svajonė apie amžiną jaunystę be galo sena. Nauja tėra tai, kad dabar jau gydytojai ir chemikai, genų technologijos specialistai ir farmaceutai, kosmetologai ir maitinimosi ekspertai vis iš naujo skelbia žiną, kaip pasisemti gyvybės vandens iš to nepaprasto jaunystės šaltinio. Tačiau yra žmonių, kurie neleidžia pinigų nei kosmetinėms operacijoms, nei lazeriams, negeria hormonų ir jokių stebuklingų piliulių, neužsuka nei pas kosmetologus, nei pas chirurgus, o visi juos nulydi pavydžiais arba bent jau nustebusiais žvilgsniais: kaip jiems pavyko išsaugoti jaunystę ir ar tai apskritai įmanoma? Atrodyti tokiai jaunai ir, žinoma, geidžiamai... Tai pirmiausia neramina tas, kurios jau išbandė viską, kad tik atsikratytų senatvės, deja, nesėkmingai... Nes sielos negalima išoperuoti ir pakeisti kita - tai neoperuojamas organas. O "amžinai jauni" tiesiog nuolat rūpinosi savimi bei laikėsi šešių auksinių taisyklių.
1. VENKITE PATAIKŪNŲ. Įsivelti į diskusijas, netgi rizikuojant susilaukti aštrios kritikos ar pagrįstų priekaištų, ne visuomet yra smagu, tačiau tai jaunina. Bendraujant tik su tokiais žmonėmis, kurie visuomet pritaria jūsų nuomonei ir funkcionuoja kaip viską patvirtinantys automatai, negimsta naujos idėjos bei ateities vizijos. Mėgaujantis vien savimi galima apsunkti ir dvasiškai apkerpėti. Amžinai jauni nuolat bendrauja su įvairiausių pažiūrų, įvairaus amžiaus ir socialinės padėties, įvairių profesijų žmonėmis. Su žmonėmis, kurie gali pasakyti: "Tavo šukuosena siaubinga, užsiauginai pilvą, tavo drabužiai pernelyg aptempti, o jau skarelė!" Nemalonu tai girdėti, bet susirūpinsite ir figūra, ir drabužiais, ir nuotaika pagerės pati savaime.
2.IŠ REIKALO NESIMYLIMA. Gulti į lovą su bet kuo kas gali padėti karjerai ar atsiduoti savo sutuoktiniui vien tiktai dėl to, kad tai privaloma - nė už ką! Amžinai jauni mylisi tik su tais, kuriuos išties MYLI.
3. NEUGDYKITE SAVYJE NEAPYKANTOS! Tai savotiški nuodai, kurie veikia pamažu, tačiau be perstojo kaupiasi sieloje. Savaime aišku, kultūringas žmogus neparodys, kad jį apėmė pavydas pajutus, jog naujoji bendradarbė - protingesnė už ją ar draugas geriau išlaikė egzaminą. Amžinai jauni linki sėkmės dideles meilės ir kitiems. Pavydas ir neapykanta raukšlėmis išvagoja sielą ir veidą, išberia odą pavydo spuogais. O amžinai jauni džiaugiasi drauge, tarsi tai būtų jų sėkmė, jų laimė.
4. PERNELYG SAVĘS NEVARŽYKITE. Kai kurie žmonės įsivaizduoja, jog nuolat save marinti - didžiausia dorybė. Jie niekuomet nevalgo saldainių, nes bijo priaugti kokį gramą, niekuomet nesiryžta nakvynei savo svajonių viešbutyje, nes, jų nuomone , tai tėra lengvabūdiškas įgeidis. Draudžiančios sau nors šiek tiek "sutviskėti", niekuomet nesutviskės - nei išvaizda, nei asmenybe. Amžinai jaunų nekamuoja sąžinės priekaištai nei tada kai jie padaro kažką gera, nei tuomet, kai, atsidavę polėkiui, gal kiek ir nusižengia gero tono taisyklėms. Suvalgykite visą tortą, drąsiai įženkite į sekso parduotuvę, nusipirkite nusikalstamai brangų lūpdažį - ir jūsų akys sutviskės.
5. MOKYKITĖS VILIOTI. Yra žmonių, kurie visomis galiomis stengiasi ką nors suvilioti, nes turi visiškai konkretų tikslą - pagulėti su kuo nors lovoje ar pagelbėti sau karjeroje. Kai tikslas pasiektas, raumenys suglemba ir galiausiai visiškai apmiršta. Tuomet šie žmonės tampa panašūs į atšipusius senus peilius. O amžinai jauni ieško ir vilioja nuolat. Nes tai jiems - gyvenimiškosios erotikos esmė.


6. NEBIJOKITE PRADĖTI IŠ NAUJO. Tik pagyrimo verti tie, kurie stengiasi tobulinti savo sugebėjimus. Tačiau laikui bėgant, nemaža tampa beviltiškais gludintojais. Tai tokie tipai, kurie be perstojo stengiasi savo namus paversti brangenybių prikimšta pilimi, kurie niekuomet nesiryžta pradėti ką nors nauja, nes prarastų pamatą po kojomis. Tokie žmonės atostogauti važiuoja vis į tą pačią vietą (nes ten visus pažįsta ir juos pažįsta visi), jie vaikšto tik į "savo" kavinę ir visuomet užsisako tuos pačius patiekalus. Nuo to jie "apsunksta" ir dvasia, ir kūnu. O amžinai jauniems kartais net patinka pasijusti absoliučiai kitais žmonėmis naujoje vietoje ir, kaupiant patirtį, įgyti pripažinimą. Na ir kas, kad sulaukusi 40 metų, jūs nusipirkote ratukines pačiūžas ar 50-mečio proga nusprendėte išmokti groti saksofonu? Pašnibždos - jos amžius jau ne tas, veiks tik kaip dopingas...
Kaip matome, apibendrinančio amžinos jaunystės recepto ir su žiburiu nerasime. Tačiau jeigu toks ir atsirastų, poveikis, ko gero, būtų pragaištingas. Tikriausiai jo nesilaikytume ir išmestume į šiukšlyną kaip vakar... nusivylsios išmetėme svorio reguliavimo tabletes. Ir vėl taptumėm lygiai tokio amžiaus, kokio išties esame.

1 komentaras:

  1. Svarbiausia norint išlikti jaunatviškai ir sveikai, reikia pozityvumo ir geros nuotaikos, o kad sveikata būtų gera kartais reikia pagerti ir vitaminų. vitaminai moterims manu suteikia energijos, atstato normalią organizmo funkciją.

    AtsakytiPanaikinti