2011 m. kovo 1 d., antradienis

Viršsvoris - kada moteriai ima augti svoris. Viršsvorio priežastys

KADA SVORIS IMA AUGTI?
Vedybos. Santuoka išties gali padaryti namisėdomis. O jeigu yra ir vaikų, moterys beveik nebeturi laiko mankštintis ar sportuoti. Tačiau ir nemažai vyrų tuomet mieliau leidžia laisvalaikį ant sofos prieš televizorių.
Nėštumas. Sveikam kūdikio augimui kalorijų normą reikia didinti su protu, ir tai tik nuo ketvirto nėštumo mėnesio. Nepaisant to, kai kurios būsimos mamos atsiduoda tikroms valgymo orgijoms. O paskui stebisi, kodėl po gimdymo nebeesančios tokios lieknos, kokios buvo.
Maitinimas. Maitinimas lieknina, ir paprastai prarandami prisiauginti kilogramai. Tačiau maitinančios motinos dažnai patiria alkį. Nuolat vietoje miuslių, spageti ar sūrio besivaišinančios saldainiais, gana greitai ant savo kūno pastebi naujas riebalų "pagalvėles". Jaunos motinos, pačios nemaitinančios savo kūdikių, po gimdymo turi palaukti apie devynis mėnesius (!), kad vėl susigrąžintų senąją formą.
Brendimas. Tuomet kūne vyksta tikros audros, siautėja lytiniai hormonai. Jie gali sujaukti normalią riebalinių medžiagų apykaitą. Dauguma mergaičių tuo laikotarpiu tampa apkūnios. Sugenda nuotaika, užplūsta neviltis. Tačiau šiame amžiuje nereikia pradėti savęs alinti griežtomis bado dietomis: kol kūnas dar auga (maždaug iki 20 metų), viskas susitvarkys savaime.
Rūpesčiai. Rūpinimasis vaikais, alinantys ginčai su partneriu, būgštavimai dėl darbo ir finansinės problemos - visa tai kamuoja žmogų ir jis ieško paguodos,


dažnai pasivaišindamas skaniu kiaulienos kepsniu ar nuostabiais šokoladiniais triufeliais.
Profesiniai stresai. Normaliai papietauti nėra kada. Tad pasitenkinama dešrele, pyrago gabalėliu ar šokoladu. Nei pasisotinama nei "badaujama". Taip prarandama nuovoka, kiek kokiame produkte yra riebalų.
Operacijos, nelaimingi atsitikimai. Apima dviguba neviltis: esi prikaustyta prie lovos ir sparčiau priaugi svorio. O jeigu dar pyktį bandote užgniaužti papildomomis kalorijomis
Klimakterinis periodas. Atsikratyti viršsvorio vis sunkiau. Be to, ir hormonų pusiausvyros pakitimas skatina riebalų kaupimąsi organizme. Tačiau ir dabar gali padėti judėjimas! Vartojančios ostrogeno preparatus ir dėl to galbūt priaugančios, turėtų pasitarti su gydytoju dėl kitokių medikamentų ar augalinės kilmės substancijų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą