2011 m. kovo 1 d., antradienis

30 metų - angliavandeniai ir proteinai. Viršsvoris. Sveika mityba

30 METŲ - ANGLIAVANDENIAI IR PROTEINAI
Moterims, peržengusioms 30 metų slenkstį, reikia angliavandenių ir baltymų liekninančio mišinio.
ATSIKRATYKIME DĖL STRESŲ IR NĖŠTUMO ATSIRADUSIŲ RIEBALŲ!
Pašėlę metai dažniausiai jau praėję. Trisdešimtmetės tvirtai stovi ant kojų profesiniame gyvenime, o dauguma jau turi ir vaikų. Po pirmojo nėštumo moterys vidutiniškai priauga po 3,5 kg, ir riebalai susikaupia apie taliją. Atsikratyti padės tik saikingas ir racionalus valgymas.
- Svoris neaugs, jei per dieną tegausite 1400 kalorijų - valgysite daug šviežių daržovių, salotų, liesos mėsos ir daug baltymų turinčios žuvies.
- Pirmenybę teikite rupaus malimo miltų produktams, duonai su sėlenomis, stiprinančiomis mūsų nervus.
- Negailestingai apribokite gausias užstales - kartą ar du per mėnesį galite leisti sau prisikirsti ligi soties, tačiau daugiau (deja!) yra nepageidautina.
- Kas 10 dienų pasisverkite. Jeigu priaugote, pasiskirkite sau
obuolių ir ryžių dietos (500 g obuolių bei 300 g virtų ryžių) dieną.
1. Miusliai, kukurūzai, avižų dribsniai: Viskas, kas padaryta iš sveiko grūdo, organizmui teikia kompleksinius angliavandenius, nervus stiprinantį vitaminą B1 ir nuo stresų saugantį mineralą magnį. Todėl šiuos produktus reiktų vartoti 1 kartą dienoj, geriausiai kombinuojant su jogurtu ar pienu su vaisiais.
2. Vaisiai: Be vitamino C (stiprina imuninę sistemą), jie organizmui teikia dar ypatingas balastines medžiagas (pektiną), kurios žarnyne neutralizuoja nuodus bei


padeda kūnui išsivalyti. Dienos racionas: mažiausiai 200 g. Svarbu nelupti obuolių ir kriaušių, nes po šių vaisių žievele yra ypač daug biologiškai aktyvių medžiagų.
3. Kepenys: juose slypi galinga vitaminų ir mineralinių medžiagų dozė. Jau viena kiaulienos, kepenėlių porcija (200 g) visiškai patenkina 3 dienų geležies ir 10 dienų vitamino A poreikį. Todėl kepenis reiktų valgyti mažiausiai bent kartą per dvi savaites.
4. Ankštiniai: Pupelės, žirniai, lęšiai - geriausi baltymų tiekėjai mūsų organizmui. Be to, juose dar gausu vitaminų B ir mineralinių medžiagų. Savaitės norma: 2 patiekalai.
5. Žuvis: Joje pakankamai daug lengvai virškinamų proteinų bei vertingos riebalinės rūgšties "Omega-3". 200 g žuvies patenkina jodo (apsisaugoti nuo krupo padedanti mineralinė medžiaga) dienos poreikį. Žuvies patiekalus reikėtų valgyti bent porą kartų savaitėje, pasirenkant neriebias rūšis - menkę, jūros plekšnę ar ešerį.
6. Moliuskai ir krabai: Juose visa jūros galia: baltymai, jodas, geležis - ir visa tai mažai kaloringa. Kartą per savaitę galite mėgautis liekninančiais gardumynais.
7. Duona su sėlenomis: Rupaus malimo duona su sėlenomis yra puiki liekninanti priemonė. Dienos norma (3 riekelės, apie 150 g) teturi tik 300 kalorijų. Tokioje duonoje daug sotumo pojūtį keliančių angliavandenių (krakmolas), vitaminas B ir balastinių medžiagų.
8. Daržovės: 300 g kas dieną patenkins jūsų poreikį visoms biomedžiagoms, kurios padeda palaikyti gerą fizinę formą. Galime patarti dirbančioms moterims: kuo ramiausiai įtraukite į racioną šaldytus brokolius bei kitas daržoves, nes jos puikiai išsaugo visas savybes ir lengvai paruošiamos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą