2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Pūslės uždegimas

PŪSLĖS UŽDEGIMAS
Kas antra moteris bent kartą gyvenime yra sirgusi pūslės uždegimu. Moterys šia liga suserga keturis kartus dažniau už vyras, nes jų šlapimtakiai daug trumpesni ir todėl ligos sukėlėjai lengviau pasiekia pūslę. Tipiški simptomai: deginimas ir skausmas šlapinantis.


Ekspertai pataria: Šiluma, ramybė ir gausus skysčių vartojimas - geriausios priemonės prieš pūslės uždegimą. Siekiant, kad infekcijos sukėlėjas nepasiektų inkstų, reikia naudoti antibiotikus. Dažnai pasveikstama per tris paras.
Natūralus gydymas: Šiltos sėdimos vonios: 30 g šalavijų lapų ir tiek pat ramunėlių žiedų sumaišyti su 40 g paprastosios kraujažolės bei užpilti 1 1 verdančio vandens, leisti 10 minučių pritraukti ir šį užpilą supilti į vonią. Geriamas mineralinis vanduo, arbata inkstams ir šlapimo pūslei (mišinys parduodamas vaistinėse). Granuliuotos arbatos paprastai netinka (jose apie 90 procentų koncentruojančių medžiagų sudaro cukrus ir tik apie 3 procentus yra ekstrakto - naudingos žolės).
Apsisaugojimas: Šiltai rengtis, mūvėti vilnones kojines, mirkyti kojas šiltame vandenyje. Visos kitos priemonės - kaip ir saugantis nuo grybelinės makšties infekcijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą