2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Migrena

MIGRENA
Milijonai moterų kenčia nuo migrenos. Galvos skausmai užklumpa priepuoliais, dažnas jų palydovas - šleikštulys, viduriavimas bei vėmimas. Po kelių dienų tai savaime praeina.
Galimi migrenos sukėlėjai: stresas, raudonas vynas, citrusiniai vaisiai, sūris, šokoladas, gliutamatas. Viskas priklauso nuo to, kada ir kokiomis aplinkybėmis kas buvo valgyta ar išgyventa.
Medikamentai prieš skausmus: Reikia išgerti 20 miligramų metoclopramido (slopina šleikštulį), o po 15 minučių - 100 miligramų acetylsalicylo rūgšties arba paracetamolio (tabletę arba žvakutę). Atsiminkite: ergotamino preparatų negalima vartoti nuolat, nes jie patys gali sukelti galvos skausmus. Dėl vaistų vartojimo geriau kreiptis į gydytoją.
Natūralus gydymas: Vos prasidėjus priepuoliui, reikia vengti bet kokių dirgiklių (triukšmo, šviesos,žmonių). Nesistenkite bet kokiomis priemonėmis būti darbinga. Dienotvarkė turi būti ritmiška: tuo pačiu laiku kelkitės, valgykite, dirbkite, eikite miegoti. Galite pamėginti pasinaudoti akupresūra.
Apsisaugojimas: Žmogus, žinantis, kas sukelia migrenos priepuolius, gali vengti dirgiklių. Kartais pagelbsti taip pat medikamentiniai apsisaugojimo metodai.

1 komentaras:

  1. Sveiki, esu šeimos gyd. rez . Renata. Domiuosi migrenos pobūdžio galvos skausmais. Prašyčiau atsakyti į anketėlės klausimus ir pasidalinti savo patirtimi apie Jūsų pačių naudojamas priemones sumažinti migrenos priepuolių dažnumą ir sunkumą.
    Duomenys yra konfidencialūs ir asmeniniai Jūsų duomenys niekur nebus registruojami – klausimyno pasirašyti nereikia. Tik atsakykite į klausimus. Visų apklausoje dalyvavusių žmonių atsakymai bus vertinami kartu, ir iš to bus padarytos išvados.
    Ačiū už Jūsų sugaištas minutes pildant šią anketą. Jūsų atsakymai yra labai svarbūs.
    Anketėlės adresas:
    http://www.publika.lt/apklausa-15-4d8a32799117b.html

    AtsakytiPanaikinti