2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Grybelinės lytinių organų infekcijos

Grybelinės lytinių organų infekcijos
Visa intymioji sritis nepakenčiamai niežti, oda yra stipriai paraudusi, išskyros intensyvesnės nei paprastai, tirštai pieniškos konsistencijos.
Ekspertai pataria: kreiptis į ginekologą ir pasidaryti tepinėlius. Jeigu grybelinė infekcija, tai gydoma vienkartinėmis tabletėmis, antigrybeliniais tepalais arba vaginalinėmis žvakutėmis (dažniausiai pasveikstama per keletą dienų). Svarbu, kad taip pat gydytųsi ir partneris, nes priešingu atveju infekcija vėl pasikartos po kiekvieno lytinio akto.
Natūralus gydymas: lengvos grybelinės infekcijos paprastai praeina savaime, kai tik makštyje atsiranda pakankamai pieno rūgšties bakterijų. Tam tikslui galima naudoti ir biojogurtus, kuriuose yra gyvų pieno rūgšties bakterijų.
Apsisaugojimas: Grybeliniams susirgimams kelią palengvina viskas, kas silpnina sveiką makšties florą bei intymioje srityje skatina šiltą ir drėgną "šiltnamio klimatą". Tai antibiotikai, cheminės apsisaugojimo priemonės, ypač parfumuoti intymūs losjonai, muilai, tamponai plastiko folijoje, aptemptos kelnaitės, sintetiniai apatiniai. Todėl: reikia nešioti medvilninius apatinius. Prausiantis naudotis tik vandeniu ar, blogiausiu atveju, vaikišku muilu. Lytiškai santykiaujant, naudotis prezervatyvais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą